Ammattilaiset Areenalla -kampanja Aamulehdessä

Aamulehti teki jutun kampanjasta 26.1. Työnantajat pääsevät pian tutustumaan Piian ja muihin kampanjassa mukana oleviin ammattilaisiin.

aamulehti

Nokialaista Piia Juusoa ei voi syyttää ainakaan yrityksen tai innostuksen puutteesta. Kemiantekniikan insinööri on enemmän tai vähemmän etsinyt töitä kolmisen vuotta. Hän on lähettänyt hakemuksia, kysellyt tuttavilta ja soitellut yrityksiin, mutta myös reagoinut salamannopeasti.

– Kerran kuulin yhden puhuvan kadulla yrityksen perustamisesta. Nappasin tätä herraa hihasta kiinni ja kysyin, onko mahdollista päästä mukaan.

– Olen kokeillut ihan laidasta laitaan.

Edellinen työpaikka löytyi suhdeverkoston kautta, mutta se jäi lyhyeksi. Helsinkiläisyrityksen haarakonttori Tampereella ei saanut tuulta siipiensä alle ja se piti lopettaa. Juuso menetti työpaikkansa vain parin kuukauden pestin jälkeen. Hän on ollut työtön joulukuun alusta asti.

Vakituista työtä etsiessään Juuso on tehnyt tuurauksia Postilla ja osallistunut täydennyskoulutukseen.

Hänelle kelpaisivat kaikenlaiset alat, kunhan työ on koulutuksen tasolla. Häntä kiinnostavat erityisesti työ ihmisten kanssa, ongelmanratkaisu ja työturvallisuus.

Nyt Juuso aikoo hakea mukaan Ammattilaiset Areenalla -rekryprojektiin.

Paikka 80:lle

Mukaan valitaan 80 työnhakijaa, ja valinnat alkavat jo perjantaina. Projektia koordinoivan Business Arenan tuottajan Mikko Korpelan mukaan halukkaita on enemmän kuin mukaan mahtuu. Valinnassa ovat etusijalla niin sanotut tukitoimiosaajat eli myynnin, markkinoinnin ja viestinnän ammattilaiset.

Juuso osallistui hankkeen infoon torstaina ja piti sitä inspiroivana.

– Perustyönhakemista olen tehnyt aika paljon, tämä olisi vähän uudenlaista. Nyt täytyy pitää pitää itselle peukkuja, että paikka tärppää, Juuso sanoo.

Kahdeksan viikon projektissa mukaan valitut ottavat itse kontakteja yrityksiin ja esimerkiksi pitävät blogia. Työnhakijoista tehdään myös osaajagalleria työnantajien selailtavaksi, Korpela kertoo. Projektin päätteeksi järjestetään 16. maaliskuuta rekrytointitapahtuma, jossa työnhakijat voivat esitellä osaamistaan työnantajille kasvokkain.

– Ehkä suora toiminta on parasta, hakemukset tuntuvat hukkuvan sähköpostivirtaan, arvioi Juuso parhaita tapoja etsiä työpaikkaa.

– Auttaa, kun pääsee kasvotusten puhumaan.

Ammattilaiset Areenalla on rekrytointikampanja, joka pyrkii tuomaan työnhakijoita ja -tarjoajia yhteen.

Mukaan valituista työntekijöistä tehdään nettiprofiilit, joita työnantajat voivat tutkia. Lisäksi yrityksiä kontaktoidaan.

Projektin päätteeksi järjestetään 16. maaliskuuta rekrytointitapahtuma, jossa työnhakijat esittelevät osaamistaan työnantajille.

Ammattilaiset Areenalla on järjestetty aiemmin vuonna 2006 Saarijärvellä, vuonna 2014 Viitasaarella, vuonna 2015 Teuvalla ja vuonna 2016 Iisalmessa.

Iisalmessa viime keväänä järjestettyyn tapahtumaan otti osaa 80 ihmistä. Heistä 28 työllistyi.

Projekti järjestetään yhteistyössä TE-keskuksen ja Tampereen kaupungin kanssa.

Ely-keskuksen mukaan Pirkanmaalla oli joulukuussa 38 077 työtöntä työnhakijaa. Työttömyysaste oli 15,6 prosenttia.

Jos kiinnostuit, katso ammatilaisetareenalla.fi

– Ossi Ahola, Minna Kurki / Aamulehti