Julkiset tuki-instrumentit työnantajalle

Pätevän osaajan löytäminen on työnantajalle monesti haastava. Jos ja kun “match” löytyy nousee esiin monesti kysymys: Miten teen tästä pätevästä osaajasta työpaikallemme sopivan työntekijän mahdollisimman vaivattomasti? Millaisia keinoja on olemassa, jotta kyseistä prossessia voi helpottaa ja nopeuttaa?

TE-palvelut tarjoavat työnantajille useita erilaisia tuki-instrumentteja työllistämiseen. Tässä niistä muutama:

Palkkatuki
Työttömän työnhakijan työllistymisen edistämiseksi tarkoitettu tuki, jota TE-toimisto voi käytettävissään olevien määrärahojen puitteissa myöntää työnantajalle palkkauskustannuksiin.
Lisätietoa löydät täältä.

Rekrytointikokeilu
Rekrytointikokeilun avulla voit arvioida potentiaalisen työntekijän soveltuvuutta tarjolla olevaan tehtävään ja työyhteisöön. Sopii tilanteisiin, joissa yritykselläsi on tosiasiallisesti tarjolla työtä.
Lisätietoa löydät täältä.

Oppisopimus
Määräaikaiseen työsuhteeseen perustuvaa ammatillista koulutusta, jota täydennetään ammattioppilaitoksissa tai aikuiskoulutuskeskuksissa järjestettävillä tietopuolisilla kursseilla.
Lisätietoa löydät täältä.

Yksilöllinen rekrykoulutus
Pirkanmaan alueen työttömille tai työttömyysuhanalaisille henkilöille, jotka haluavat kouluttautua työelämälähtöisesti erilaisiin työtehtäviin. Yksilöllisessä rekrykoulutuksessa henkilö tekee töitä yrityksessä, mutta hän ei ole työsuhteessa yrityksen kanssa.
Lisätietoä löydät täältä.

Lisää tukimahdollisuuksia löytyy tämän linkin takaa. Lisäksi 16.3. rekrytointitapahtumassa voit keskustella näistä lisää kehittäjien kanssa – tervetuloa!