Neljännes työllistyi kampanjan aikana

Alueen työllisyystilanteen parantamiseksi tammikuussa käynnistetty Ammattilaiset Areenalla Pirkanmaalla -kampanja päättyi positiivisin tuloksin: neljännes osallistuneista työllistyi kampanjan aikana.

Reilun kahden kuukauden aikana työllisyyskampanjaan osallistui yhteensä 80 pirkanmaalaista työnhakijaa. Mukana oli ammattilaisia etenkin myyntiin, markkinointiin, asiakaspalveluun ja HR-tehtäviin. Heistä 19 eli lähes neljännes työllistyi kampanjan aikana.

Kampanja huipentui maaliskuussa työnhakijoiden itsensä järjestämään käänteiseen rekrytointitapahtumaan, jossa työnhakijat esittelivät osaamistaan ja normaalisti poiketen työnantajat olivat vieraina. Yrityksiä värvättiin kampanjaan mukaan 84, joista tilaisuuteen saapui 50 työnantajan edustajaa. Tapahtumassa syntyi kymmeniä työhaastatteluita avoinna oleviin ja mahdollisiin piilotyöpaikkoihin.

– Vaikkei tapahtuma poikisi heti työpaikkoja, uskon, että pidemmällä aikavälillä se tuottaa parempia tuloksia kuin ”sokea” hakemusten lähettäminen ja sopivien työntekijöiden hakeminen, mikä on kaikin puolin aikaa vievä ja vaativa prosessi. Enemmän konkretiaa siis, totesi eräs työnhakija palautteessaan.

TE-toimiston palvelujohtaja Irene Impiön mukaan työllisyystilanne Pirkanmaalla on piristynyt yleisesti alkuvuoden aikana ja kampanja osui juuri oikeaan hetkeen. Yritykset jopa kilpailevat nyt osaavista ammattilaisista. Ammattilaiset Areenalla -kampanjassa osaajia pystyi etsimään tapahtuman lisäksi osaajagalleriasta, joka on auki kampanjasivuilla 10. huhtikuuta saakka osoitteessa: bit.ly/pirkanmaanosaajat.

– Meille tämä oli täysin uudenlainen keino tarjota palveluja asiakkaillemme. Kampanjan vaikuttavin anti olikin mielestäni konsepti itsessään. Työnhakijat pääsivät itse innovoimaan ja toteuttamaan kampanjan: heille tarjottiin resurssit, valmennusta ja puitteet rekrytointitapahtuman järjestämiseen ja muihin kampanjan toimenpiteiden toteuttamiseen, sanoo Impiö tyytyväisenä.

Ammattilaiset Areenalla -työnhakukampanja on kuntamarkkinoinnin SM-palkittu nopean vastineen toimenpideohjelma, joka on suunnattu etenkin äkillisiin rakennemuutostilanteisiin ja aktiivisen työnhaun vauhdittamiseksi. Työnhakijoille ja yrityksille kampanjaan osallistuminen on maksutonta ja työnhakija sitoutuu vain osaamiskartoitukseen ja rekrytointitapahtumaan osallistumiseen. Pirkanmaan kampanjan tarjosivat Pirkanmaan TE-toimisto, Tampereen kaupunki, TreStart ja Business Arena Oy.

Mervi Leinonen

Kuva: Ammattilaiset Areenalla -rektytointitapahtumaan 16.3.2017 osallistui 80 työnhakijaa ja 50 yritysten edustajaa.