Rovaniemen seudun työnhakijat kampanjoimaan työpaikkojen löytämiseksi

MEDIATIEDOTE, 8.1.2017

Uusi vuosi käynnistyy Rovaniemen seudulla rekrytointikampanjalla, jossa vapaaehtoisesti mukaan tulevat työnhakijat hyppäävät rekrytoijan saappaisiin ja etsivät aktiivisesti yrityksiä, joissa on tarvetta työntekijöille. Kampanjaan liittyy myös työnhakuvalmennusta, jossa osallistujien osaamisprofiili käydään läpi ja tulevaisuudenmahdollisuuksia mietitään yhdessä. Osallistujat saavat tukea ja tsemppausta myös toisiltaan, sillä kampanjointia tehdään tiimityönä.

Kampanjan aikana työnhakijat kontaktoivat yrityksiä ja kutsuvat heitä tutustumaan osaamiseensa maaliskuussa 2018 järjestettävässä Ammattilaiset Areenalla -rekrytointitapahtumassa. Samalla kaivetaan esiin mahdollisia piilotyöpaikkoja tai työtehtäviä, joihin ei ole vielä löydetty sopivaa osaajaa. Tavoitteena on saada mukaan 50 eri alojen osaajaa ja 40 yritystä Lapin alueelta. Nyt mukaan on ilmoittautunut jo ensimmäisiä osaajia ja lisää haetaan 11.1. järjestettävänä infotilaisuudessa.

Maaliskuun rekrytointitapahtumassa yritykset voivat tavata yhdellä kertaa useita potentiaalisia työnhakijoita, joiden osaamisprofiileihin he ovat voineet jo etukäteen tutustua. Työn ja osaajan kohtaaminen halutaan tehdä mahdollisimman helpoksi.

Ammattilaiset Areenalla konseptin infotilaisuus järjestetään Hotel Santa Clausilla (kokoustila Riekko, Korkalonkatu 29, Rovaniemi) torstaina 11.1.2018 klo 10.00─11.00. Kaikille avointa infoa voi seurata suorana lähetyksenä myös Facebookissa: bit.ly/AmArRoi_info.

Ammattilaiset Areenalla -konseptia on toteutettu jo useilla paikkakunnilla hyvin tuloksin. Konseptin kehittäjä ja tuottaja on jyväskyläläinen Business Arena / Crazy Town Oy. Rovaniemen seudun kampanjan rahoittavat Lapin ELY-keskus ja Lapin TE-toimisto.

Aiemmissa toteutuksissa jopa 35 % osallistujista työllistyi kampanjan aikana ja yli 90 % koki työllistymismahdollisuuksiensa parantuneen. Viimekeväisen Kemin kampanjan kohderyhmänä olivat yli 300 päivää työttömänä olleet sekä alle 30 -ja yli 50 -vuotiaat työnhakijat. Kemissä onnistuttiin erityisesti piilotyöpaikkojen esiin kaivamisessa. Niitä löydettiin kampanjatyössä alueen yrityksistä 20 kappaletta. Lisätietoja Ammattilaiset Areenalla -konseptista ja ilmoittautumislinkki löytyy osoitteesta: https://www.ammattilaisetareenalla.fi/osaajat-lapin-kasvuun/

Kokeiluja ja uusia toimintamalleja työllistymiseen

Lapin TE-toimisto odottaa mielenkiinnolla kampanjan saamaa vastaanottoa ja tietenkin myös sen tuloksia.

─ Nyt kokeillaan ja nähdään, että millaisia uusia yhtälöitä tämä konsepti mahdollistaa. Uudenlainen lähestymistapa kiinnosti meitä, sillä tänä päivänä työnhaku on sitä, että työnantajia pitäisi kontaktoida oma-aloitteisesti ja tarjota osaamistaan. Voi olla vaikeaa hahmottaa kaikkea osaamistaan ja pukea sitä sanoiksi työnantajia houkuttavalla tavalla, palvelujohtaja Kaija Kukkola, Lapin TE-toimiston Työnvälitys- ja yrityspalveluista sanoo.

Kukkolan mukaan työnhakijoiden ja työnantajien välillä voi olla molemminpuolisia vääriä ennakkoluuloja, jotka estävät uusien työpaikkojen syntymistä.

─ Tässä kampanjassa työnantajat ja osaajat, oppivat tuntemaan toisiansa paremmin. Työnhakijoilla ei ehkä ole realistista käsitystä yritysten tilanteista tai yrityksissä saatetaan odottaa uudelta työntekijältä heti täydellisyyttä ja kaiken hallintaa. Usein työllistymisen esteenä voi olla jokin pienikin seikka, esim. koulutuspuute, joka voidaan hoitaa nopeastikin pois päiväjärjestyksestä täsmäkoulutuksella.

Kukkola rohkaisee kaikkia uutta urasuuntaa hakevia tulemaan kuulolle infotilaisuuteen ja mukaan kampanjaan.

─ Jos tuntuu, että tähän asti kokeillut keinot työpaikan löytymiseksi eivät ole tuottaneet tulosta, on tässä hyvä mahdollisuus kokeilla jotain ihan uutta. Samalla oppii varmasti myös itsestään ja omista vahvuuksistaan lisää. Vaikka työpaikkaa ei löytyisikään, tämä on hyvä tilaisuus luoda yhteyksiä yrityksiin ja muihin työnhakijoihin, Kukkola sanoo.

Tervetuloa infotilaisuuteen 11.1.2018 klo 10.00─11.00
Paikka: Hotel Santa Claus (kokoustila Riekko, Korkalonkatu 29, Rovaniemi)

Facebook-tapahtuma: bit.ly/AmArRoi_info.

https://www.ammattilaisetareenalla.fi/osaajat-lapin-kasvuun/

Lisätietoa:

Marjut Tauriainen, palveluesimies, Lapin TE-palvelut p. 0295 039 671, marjut.tauriainen@te-toimisto.fi

Päivi Kuusela, Nuorten osaamisen kehittämispalvelut, Lapin TE-palvelut p. 0295 039 671, paivi.kuusela@te-toimisto.fi

Mikko Korpela, palveluvastaava, Business Arena / Crazy Town Oy p. 040 049 9242, mikko.korpela@businessarena.fi