Missä luuraavat osaajat? Uudenlaiseen rekrytointitapahtumaan on ilmoittautunut jopa enemmän työnantajia kuin työnhakijoita

Hämeenlinnan seudulla käynnistyi kaksi kuukautta sitten uudenlainen Ammattilaiset Areenalla -työnhakukampanja. Siinä työnhakijat etsivät itse kampanjan vetäjien kanssa seudulta piilotyöpaikkoja, joita ei ole syystä tai toisesta laitettu julkiseen hakuun. Työllisyyskampanja huipentuu ensi viikolla järjestettävään rekrytointitapahtumaan, jossa työnhakijat esittelevät osaamistaan. Satojen yritysten kontaktointi on onnistunut niin hyvin, että työnantajia on ilmoittautunut tapahtumaan jopa enemmän kuin työnhakijoita.


Uudetkin Hämeenlinnan seudun ty
önhakijat ja työnantajat ovat tervetulleita

23.1. kello 12–16 Verkatehtaalla (Kehräämö) järjestettävään tapahtumaan toivotetaan nyt tervetulleiksi kaikki Hämeenlinnan seudulta työtä etsivät, vaikka kampanja olisikin mennyt sivu suun. Tilaisuus on avoin myös työnantajille, vaikka palkkaustarve ei olisi vielä ajankohtainen. Työnhakijoihin voi tutustua etukäteen osaajagalleriassa osoitteessa: bit.ly/hameenosaajat

Alun perin työllisyyskampanja oli tarkoitus suunnata erityisesti alle 30-vuotiaille työnhakijoille, joilla on ammattitutkinto. Kampanjan osaamiskartoituksiin ym. työllistymistoimiin on viimeisen kahden kuukauden aikana osallistunut yhteensä noin 25 työnhakijaa. Viidenkymmenen hengen osaajatavoite ei ole työnhakijoiden osalta siis täyttynyt, vaikka Hämeenlinnan seudulla on pelkästään alle 30-vuotiaita työttömiä noin 500. Kampanjasta on tiedotettu monikanavaisesti muun muassa sosiaalisessa mediassa, mutta TE-toimistossa tehdyn pikagallupin mukaan tieto työllisyyskampanjasta ei siitä huolimatta ole kaikkia nuoria tavoittanut.

̶ Vielä ehtii onneksi mukaan. Vähäinen osallistujamäärä ihmetyttää, sillä kampanjassa tehdään aika paljon osallistujien työllistymisen eteen ja muilta paikkakunnilta on saatu hyviä tuloksia. Ehdotimme TE-toimistolle, että jatkossa nuoria kutsuttaisiin mukaan henkilökohtaisilla tekstiviesteillä tai WhatsApp-viesteillä, jotta heidät tavoitettaisiin paremmin kampanjan vetäjä Mikko Korpela Business Arena Oy:stä sanoo.

 

Ambientialla useita työpaikkoja tarjolla

Rekrytointitapahtumassa työnantajilla on kaikkein helpoin rooli. Työnhakijat esittelevät ja tarjoavat itse osaamistaan työnantajille, joiden ei tarvitse muuta kuin tulla paikalle. Lyhyessä ajassa ehtii tutustua moneen osaajaan ja kuulla halutessaan myös työllistämiseen liittyvistä tukimahdollisuuksista. Uusienkin työnhakijoiden kannattaa tulla kuulolle. Yksi tilaisuuteen ilmoittautuneista työnantajista on paneelikeskusteluunkin osallistuva Minna Luiro Ambientiasta ohjelmistoalalta.

̶ Haemme it-alan ammattilaisia etupäässä erilaisiin teknisiin rooleihin, ja kuten kaikki tietävät, osaajat ovat nyt kiven alla. Kannattaa laittaa meille hakemusta ja näyttöä opinnoista ja harrastuneisuudesta, jos tehtävät web-ohjelmoinnin parissa kiinnostavat. Lähdimme mielellämme mukaan kampanjaan, sillä saamme samalla itsekin näkyvyyttä. Tavoitteenamme on palkata kymmeniä uusia osaajia viiteen toimipisteeseemme Suomessa tämän vuoden aikana. Paikallahan voi olla sellaisiakin ihmisiä, jotka eivät itse hae juuri nyt töitä, mutta voivat vinkata työpaikasta kaverilleen. Rekrytoimme sinne, mistä saamme parhaat tekijät. Meillä on myös loistavat etätyömahdollisuudet, Luiro kertoo.

Ammattilaiset Areenalla -työnhakukampanja on kuntamarkkinoinnin SM-palkittu nopean vastineen toimenpideohjelma, joka on suunnattu etenkin äkillisiin rakennemuutostilanteisiin ja aktiivisen työnhaun vauhdittamiseksi. Työnhakijoille ja yrityksille kampanjaan osallistuminen on maksutonta ja työnhakija sitoutuu vain osallistumaan rekrytointitilaisuuteen. Hämeenlinnan seudun kampanjan toteuttavat yhteistyössä Hämeenlinnan seudun kunnat, Business Arena Oy ja Hämeen TE-toimisto.

Mediatiedote 21.1.2018