Lapin piilotyöpaikkoja kaivettu esiin urakalla ─ yli 50 työvoimaa etsivää yritystä ilmoittautunut mukaan

Mediatiedote 16.3.2018

Rovaniemen alueen Ammattilaiset Areenalla ─ Osaajat Lapin kasvuun -työnhakukampanja saa huippunsa keskiviikkona 21.3. järjestettävässä rekrytointitapahtumassa, jossa työnantajat ja osaajat kohtaavat ja pääsevät keskustelemaan toden teolla yhteistyön mahdollisuuksista. Vuoden alussa käynnistynyt kampanja on sujunut erittäin hyvin. Mukaan on löytynyt jo yli 50 työnantajaa, joista monilla on avoinna useitakin työtehtäviä.

Yritykset tai julkiset työnantajat voivat edelleen ilmoittautua rekrytointitapahtumaan: bit.ly/AmArRoi_yritykset. Tapahtumaa voi seurata myös suorana lähetyksenä Ammattilaiset Areenalla -Facebook-sivun kautta. https://www.facebook.com/ammattilaisetareenallatm/

Rohkeus ja avoin mieli yhdistää

Rovaniemen kampanjassa on mukana monenlaisia osaajia muun muassa sosiaali-, matkailu-, graafiselta- ja rakennusalalta. Yhteistä kampanjaan mukaan lähteneillä on rohkeus ja avoin mieli.

─ Kampanjaan mukaan lähteneet ovat aktiivisia ja omasta työllistymisestään kiinnostuneita. Työnantajat hakevat nykyään oppimishaluisia ja hyvällä asenteella varustettuja ihmisiä, sillä moniin töihin ei ole edes olemassa koulutusta, vaan työhön koulutetaan paikanpäällä, Mikko Korpela Business Arenasta kertoo.

Tämän vahvistaa myös yksi rekrytointitapahtumaan osallistuvista työnantajista, majoituspalveluja tarjoava Bed & Breakfast Aaria Oy:n yrittäjä Arja Leppäniemi-Kettunen.

─ Etsimme henkilöä, joka on työhän tarttuva ja asiakkaista sydämellään huolehtiva. Koulutuksella, iällä tai työtaustalla ei ole minulle merkitystä ─ asenne ratkaisee, hän sanoo.

Leppäniemi-Kettunen kiittelee kampanjan lähestymistapaa, jossa työnhakijat ovat rohkeasti yhteydessä yrityksiin.

─ Yrityksissä on monesti kädet niin täynnä työtä, että työntekijän hakuun ei riitä aikaa, vaikka tarvetta olisikin. Siksi arvostan erittäin paljon kaikkia niitä, jotka ottavat itse yhteyttä ja kertovat rohkeasti osaamisestaan.

Mahdollisuus yhteiselle keskustelulle

Työnantajat voivat tutustua osaajiin jo ennen tapahtumaa internetsivuilla olevassa osaajagalleriassa (bit.ly/lapinosaajat) ja rekrytointitapahtumassa keskusteluissa päästään siten tehokkaammin eteenpäin.

Tapahtumassa on luvassa osaajien esittelyjä, työnantajien ja kehittäjätahojen paneelikeskustelu sekä hyvät mahdollisuudet myös kahdenkeskeisiin keskusteluihin osaajien ja työnantajien välillä. Useita Ammattilaiset Areenalla -kampanjoita eri puolella Suomea järjestänyt Korpela sanoo, että kahdenkeskeiset keskustelut ovat erittäin tärkeitä, jotta oikeat matchit voivat syntyä.

─ Se ei vielä ole kohtaamista, että laitetaan kaikki samalle tarjottimelle. Tarvitaan henkilökohtaista keskustelua. Tässä tapahtumassa haluamme antaa nimenomaan tilaa vuorovaikutukselle. Vielä mahtuu mukaan, Korpela vinkkaa.

Yritykset voivat vielä ilmoittautua mukaanbit.ly/AmArRoi_yritykset

Kuva: Juho Nevalainen ja Liisa Äijänen

Kuvassa Ammattilaiset Areenalla -kampanjan osaajat Petra Paulina Koivuniemi (vas.), Juho Nevalainen, Niki-Sebasti Saarinen, Paula Nevala ja Liisa Äijänen.